МОЗ, МВС, Мінцифри та інші відповідальні органи створять систему відслідковування контактів хворих на COVID-19 / фото УНІАН

МОЗ, МВС, Мінцифри та інші відповідальні органи мають створити ефективну систему відслідковування контактів людей, які захворіли на коронавірус.

На цьому наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками позачергового засідання Кабміну, опублікувавши висновки на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЗеленський доручив Шмигалю мобілізувати уряд через антирекорд з COVID-19

Відео дня

"На виконання доручення президента міністр охорони здоров'я Максим Степанов детально прозвітує про готовність лікарень другої хвилі, які будуть приймати хворих на коронавірус. Така статистика має бути представлена по кожній області та враховувати кількість ліжкомісць, забезпеченість засобами індивідуального захисту, ліками, киснем та медичним персоналом. Крім того, МОЗ, МВС, Мінцифри та інші відповідальні органи мають створити ефективну систему відслідковування контактів людей, які захворіли на COVID-19. Ці епідеміологічні розслідування мають бути системними, з жорстким контролем за самоізоляцією. Це дасть можливість нам більш оперативно реагувати та розривати ланцюги захворювань", - наголосив прем'єр.

Шмигаль також повідомив про рішення уряду щодо обмеження перетину пунктів пропуску з тимчасово окупованим Кримом.

Крім того, уряд на засіданні в суботу затвердив проєкт указу президента про надання гуманітарної допомоги Лівану у зв’язку з вибухом у порту Бейрута.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 8 серпня зафіксовано 79 750 випадків COVID-19, з них 1489 за минулу добу. З початку пандемії 1879 осіб померли, 43 655 - одужали.