Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації презентувало освітній серіал "Персональні дані", завдяки якому українці зможуть дізнатися, як захистити свої дані в інтернеті.

Читайте такожМінцифри представило серіал про відкритих даних в Україні

Про це повідомила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан під час онлайн-презентації серіалу.

Відео дня

"Персональні дані - це всі дані про вас: електронна пошта, прізвище, ім'я, дата народження та інше. Навіть ваші лайки та коментарі у соцмережах є вашими персональними даними. Практично вся інформація, що стосується вас і розповідає щось про вас, є вашими персональними даними. Освітній серіал пояснює цю складну тему у доступній формі", - сказала вона.

Серіал складається з 7 серій тривалістю до 8 хвилин кожна.

За словами Іонан, серіал розповість про способи захисту даних в соцмережах, політиків приватності, про можливості для подачі скарг на порушення конфіденційності даних.

Присутня на презентації уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова запропонувала використовувати цей серіал для просвітницької роботи на рівні регіональних семінарів.

"У нас в кожній області є представництва уповноваженого. І ми хочемо на їх базі проводити семінари. Звичайно ж, з використанням матеріалів онлайн-курсів", - сказала вона.

Партнерами Мінцифри у створенні цього серіалу стали уповноважений Верховної Ради з прав людини та Програма розвитку ООН (ПРООН).

Серіал доступний на порталі "Дія.Цифрова освіта".

Також в рамках презентації Мінцифри та ПРООН підписали меморандум про взаєморозуміння, який покликаний покращити комунікацію і поліпшити можливість для розвитку спільних проектів.

Як повідомляв УНІАН, у травні Міністерство цифрової трансформації представило освітні серіали про кібербезпеку, відкритих даних.