Остаточне рішення щодо відмови від зарядки в комплектації ще не прийнято / фото ETNews

Наступного року Samsung може піти за прикладом Apple й перестати комплектувати деякі моделі своїх смартфонів зарядними адаптерами.

Читайте такожНа макеті iPhone 12 показали симуляцію нової iOS (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на корейське видання ETNews.

Відео дня

"Остаточне рішення з цього питання ще не прийнято. Однак аргументація на користь відмови від комплектного зарядного пристрою така сама, як в Apple: накопичення зайвих зарядок, турбота про екологію та економія ресурсів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Samsung є лідером ринку і щорічно постачає близько 300 мільйонів смартфонів. Якщо половина смартфонів корейської компанії позбудеться зарядок, це матиме помітний вплив як на його підсумковий прибуток, так і на навколишнє середовище.

"Якщо Samsung в результаті прийме рішення відмовитися від зарядок в стандартній комплектації смартфонів, то, швидше за все, це торкнеться флагманських лінійки Galaxy S, Galaxy Note і, можливо, Galaxy Fold / Flip. Флагманські моделі також підтримують бажану багатьма бездротову зарядку", - підкреслює видання.

Це перше повідомлення про намір Samsung виключити зарядку з комплектації деяких смартфонів, і для більшої переконливості потрібні підтвердження з інших джерел. Про те, що Samsung розглядає можливість виключення з комплектації інших аксесуарів, наразі нічого не говориться.