Honor Play4 Pro порівняли з професійним тепловізором Fluke Ti25 / фото Mydrivers

Однією з головних особливостей анонсованого цього тижня флагманського смартфона Honor Play4 Pro стала функція вимірювання температури за допомогою спеціального ІЧ-датчика.

Читайте такожСвітові поставки смартфонів цього року впадуть майже на 12% - дослідження

Інфрачервоний датчик, розташований в області основної камери, може дуже точно визначати температуру вимірюваного об'єкта. Принаймні, виробник заявляє, що Honor Play4 Pro може визначити температуру в діапазоні від -20 до + 100 °C з похибкою 0,1 °C, пише ixbt.com.

Китайські джерела вирішили перевірити цю заяву, порівнявши в роботі Honor Play4 Pro і професійний тепловізор Fluke Ti25. Під час тесту було підтверджено, що температура за допомогою Honor Play4 Pro вимірюється на відстані близько 2 см, а фактична швидкість отримання результатів становить близько 1 секунди.

Тест показав, що результати вимірів температури, зроблені на Honor Play4 Pro і професійний тепловізор Fluke Ti25 відрізняються не більше ніж на 0,5 °C. У результаті автори експерименту підтвердили, що Honor Play4 Pro можна вважати досить непоганим пристроєм для оперативного визначення температури тіла, води та різних поверхонь.

Нагадаємо, смартфон Honor Play4 Pro отримав однокристальну систему Kirin 990, 6,57-дюймовий екран з роздільною здатністю 1080 х 2400 пікселів, 40-мегапіксельну камеру, акумуляторну батарею ємністю 4200 мА·год з підтримкою швидкої зарядки потужністю 40 Вт і модуль NFC.