Ілюстрація REUTERS

Telegram випустив чергове велике оновлення месенджера під порядковим номером 6.2 — поки без обіцяних і довгоочікуваних групових відеодзвінків, але з рядом нових можливостей у частині роботи з фото і відео.

Читайте такожДепутат від "Слуги народу" запропонувала заблокувати Telegram в Україні

Відео дня

Редактор фотографій додали в Telegram у 2015 році — свіже оновлення дає можливість обробляти відео і розмістити анімовані стікери на відеозаписах і фотографіях, пише itc.ua.

Редактор відео став «розумнішим» і тепер дозволяє автоматично покращити якість зображення. Крім того, можна вручну змінити яскравість, насиченість та інші параметри, а також накласти текст або додати малюнок. Під час малювання на фотографіях чи відеозаписах тепер можна збільшити масштаб.

Анімовані стікери можна додавати будь-які фото і відео. Фото з прикріпленим анімованим стікером автоматично перетвориться в «гіфку». Крім того, в панелі GIF з'явився новий розділ «Популярні», а також розділи з добірками GIF з різних emoji, що повинно спростити пошук потрібно реакції. До речі, будь-яку GIF-реакцію тепер можна зберегти в списку нещодавно відправлених, затиснувши на неї палець.

Розподіляти чати та контакти за теками тепер можна шляхом тривалого утримування (на потрібному чаті) і перетягування (в ту чи іншу папку).

Нововведення для Android: нова плавна анімація під час відправлення, редагування та видалення повідомлень; покращений відеоплеєр — кнопки та довгі описи більше не заважають перегляду, а відео коротше 30 секунд автоматично відтворюються по колу; оновлений розділ для очищення непотрібних файлів (Налаштування > Дані та пам'ять > Використання пам'яті).