"Євробляхерам" пішли на поступки / фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила закон, яким відтермінувала запровадження штрафів за перевищення терміну перебування в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

За ухвалення законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з ухваленням Закону України "Про електронні довірчі послуги" (№8371), в якому міститься відповідна поправка, проголосували 236 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Доповідаючи по законопроекту, голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що в документі міститься норма про відтермінування набуття чинності закону №2612 (законопроект №8488 - УНІАН) на 90 днів.

Відео дня

«Не через 180 днів, а через 270 днів. Таким чином 24 серпня набуде чинності закон, який накладатиме штраф за порушення митного режиму, в якому перебувають авто на іноземній реєстрації», - сказала вона.

Також, за словами Южаніної, в документі містяться поправки, якими дозволяється зберігати паливо на землі будь-якого цільового призначення.

«З 1 липня запрацює система електронного адміністрування палива, відповідно до якої будь-яка бочка, яка заправляє трактори в поле, повинна стояти на землі спеціального призначення. У жодного аграрія немає оформленого документа, щоб місце під бочкою називалося енергетичною землею. Тому ми говоримо, що на землі будь-якого цільового призначення», - зазначила вона, додавши, що інакше всі аграрії з 1 липня постануть перед фактом штрафів за порушення.

Крім того, прийнятий закон забезпечує використання нового понятійного апарату, запровадженого у зв'язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги» у 2018 році.

Читайте такожУ Раді заговорили про нові пільги для власників нерозмитнених "євроблях"

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада 2018 року Верховна Рада прийняла закон (№8488), метою якого є посилення контролю за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Згідно з документом, особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

Також буде заборонено використання такої машини у підприємницькій діяльності або для отримання доходу. За порушення встановлених правил передбачено штраф у розмірі 34 тис. грн.

Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіції передбачає стягнення з порушника 8,5 тис. грн, повторна фіксація - 17 тис. грн, позбавлення права керування на рік і вилучення авто.

Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту.

За перевищення терміну від 10 до 20 діб встановлюється штраф у розмірі 8 500 гривень, від 20 до 30 діб - 85 000 гривен, більш як на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортного засобу) - 170 000 гривень або його конфіскація за рішенням суду.