Ілюстрація REUTERS

Компанія Volkswagen планує почати виробництво Golf восьмого покоління до кінця 2019 року.

Читайте такожVolkswagen почав прийом замовлень на свій перший серійний електрокар: названі ціни

Про це повідомляє Automotive News з посиланням на генерального директора Volkswagen Герберта Дісса, передає Autonews.

Відео дня

За його словами, поставки автомобіля до дилерів також почнуться цього року. Першою країною, де стартують продажі новинки, стане Німеччина.

«Ми вкладемося у ці терміни та почнемо постачання перших автомобілів в кінці цього року», — заявив топ-менеджер.

Виробництво автомобіля налагодять на заводі в Вольфсбурзі. Загальний розмір інвестицій в розробку наступного Golf становитиме близько €1,8 млрд, а на підготовку до виробництва витратять ще близько €3 млрд.

В основу наступного Golf ляже значно модернізована масштабована архітектура MQB, завдяки якій залежно від модифікації автомобіль стане легшим на 35-70 кілограмів. При цьому обсяг багажного відділення хетчбека зросте приблизно до 400 літрів.

Лінійка двигунів включатиме нове сімейство 1,5-літрових турбованих бензинових моторів, а також дизель робочим об'ємом 1,5 літра, який замінить нинішні 1,6-літрові агрегати. Також у восьмого Volkswagen Golf буде версія з гібридною силовою установкою з можливістю підзарядки акумуляторів від побутової електромережі.

Що стосується спортивних модифікацій моделі, то серед них буде варіант GTI з мотором потужністю близько 250 к. с., а також повнопривідна R-версія, віддача двигуна якої зросте до 350 кінських сил.