REUTERS

Міжнародний авіаційний холдинг International Airlines Group (IAG) оголосив про плани придбати 200 літаків Boeing 737 MAX.

Про це повідомляється на сайті компанії Boeing, передає Громадське.

Як зазначає прес-служба, компанії обговорили угоду на міжнародному авіасалоні в Ле Бурже, що в 12 км на північний схід від французького Парижа, і підписали документ про намір сторін. У Boeing уточнили, що сума угоди складе близько 24 мільярдів доларів.

Відео дня

Читайте такожУ Boeing заявили про повне оновлення програмного забезпечення літаків 737 МАХ

Гендиректор IAG Вільям Уолш заявив про свою впевненість у тому, що Boeing найближчим часом отримає схвалення регулюючих органів і 737 MAX буде повернений в експлуатацію. За його словами, холдинг планує закупити літаки модифікацій 737 MAX 8 і MAX 10.

Польоти 737 MAX наразі заборонені в усьому світі, оскільки у 2018 і 2019 роках з різницею в кілька місяців через помилки в програмному забезпеченні сталося дві катастрофи літаків цієї моделі, у яких загинули 346 людей.

Холдинг International Airlines Group володіє флагманськими авіаперевізниками Великої Британії та Іспанії - British Airways і Iberia, - а також Aer Lingus, Vueling і LEVEL. Загалом вони перевозять близько 113 мільйонів пасажирів на рік.

Раніше УНІАН повідомляв, що компанія Boeing у перший день авіасалону Ле Бурже не оголосила ані про жодне нове замовлення на свої літаки, тоді як її конкурент Airbus повідомив про замовлення та опціони на 123 літаки.