На дорогах збільшиться кількість приладів TruCam / фото УНІАН

На дорогах України з 19 вересня збільшиться кількість дорожніх ділянок, на яких буде використовуватися пристрій вимірювання швидкості TruCam.

Читайте такожПоліція опублікувала жахливу статистику ДТП: головна причина - перевищення швидкості

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"З 19 вересня на дорогах України додається 17 нових і буде розширено 8 існуючих ділянок автодоріг (з підвищеним рівнем аварійності), на яких буде здійснюватися контроль швидкісного режиму за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCAM", – написав Білошицький.

Всього для вимірювання швидкості на дорогах країни вже використовуються 100 таких приладів.

“І ми робимо це не для того, щоб залучити побільше до відповідальності або зібрати якомога більше штрафів. Наша мета в іншому – попередити це правопорушення і привчити водіїв бути відповідальними на дорозі", – додав він.

Білошицький також зазначив, що за перевищення швидкості з початку використання приладів (з жовтня 2018 року) патрульні винесли понад 302 000 адміністративних постанов.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 8 жовтня у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почали використовувати засоби контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів - пристроїв вимірювання швидкості TruCam.