Ліфтбек Skoda Octavia розсекретили до прем'єри / фото motor1.com

Зовнішність ліфтбека Octavia четвертого покоління розсекретили в мережі до офіційної прем'єри, яка призначено на 11 листопада. Зображення автомобіля, яке призначене для онлайн-конфігуратора офіційного сайту, опублікували на форумі клієнтів марки. Судячи зі знімку, якість якого досить низька, Octavia наступного покоління отримає нову решітку радіатора і подвійні фари.

Читайте такожSkoda почала серійне виробництво першого в своїй історії гібрида

Фотографій задньої частини машини поки немає, проте, судячи з раніше опублікованого офіційного ескізу, на кришці багажника з'являться великі літери з назвою моделі — вперше таке рішення використовували на рестайлінговому Superb, пише Autonews. У салоні новинки очікується поява цифрової приладової панелі, електронного стоянкового гальма, а також окремого сенсорного дисплея у вигляді планшета, який відповідає за контроль мультимедіа.

Відео дня

Ліфтбек четвертого покоління побудують на модернізованій платформі MQB. Технічні характеристики машини поки тримаються в секреті. За неофіційними даними, у лінійку двигунів увійдуть бензинові турбомотори: трициліндровий агрегат робочим об'ємом один літр і 1,5-літрова «четвірка». Дизельна лінійка буде представлена моторами об'ємом 1,6 і 2,0 літра. Не виключається, що крім бензинових і дизельних моторів клієнтам запропонують модифікацію «м'який гібрид» з стартер-генератором і 48-вольтовою бортовою мережею, а також повноцінну бензоелектричну версію.

Слідом за ліфтбек Skoda може представити модифікацію з кузовом «універсал», а також його позашляхову версію Scout. Пізніше клієнтам запропонують «заряджений» RS-варіант. Прем'єра такого автомобіля відбудеться після 2020 року.