Kia представила нову Optima / фото Kia

Компанія Kia представила седан K5 нового покоління, який за межами Південної Кореї відомий під назвою Optima. На домашньому ринку продажі автомобіля почнуться вже в грудні, а до США і Європи він добереться трохи пізніше.

Читайте такожSkoda представила нову Octavia, яка вперше стала гібридом (фото, відео)

У Kia зазначили, що разом з п'ятим поколінням «Оптіми» дебютувало новий дизайнерський напрямок, якого будуть дотримуватися під час розробки майбутніх моделей південнокорейської марки. Відмінною особливістю седана стала еволюціонована радіаторна решітка «Посмішка тигра» нової форми, масивні бічні повітрозабірники, а також задні ліхтарі, об'єднані лінією стоп-сигналу, пише Autonews.

Відео дня

Довжина нової Kia Optima становить 4905 мм (на 50 мм більше за модель попереднього покоління), ширина — 1860 мм (плюс 25 мм), але при цьому висота зменшилася на 20 мм — до 1445 міліметрів. Розмір колісної бази зріс на 45 мм — до 2850 мм, що забезпечило автомобілю «відчутний драйверский характер».

Фотографії інтер'єру поки не опубліковані, проте, судячи з дизайн-скетчів, «Оптима» отримає повністю цифрову приладову панель, великий сенсорний дисплей мультимедіа, багатофункціональне рульове колесо, а також круглий селектор трансмісії, який замінить традиційний важіль.

За попередніми даними, в моторну гамму п'ятої Kia Optima увійде 1,6-літрова «турбочетвірка» потужністю 180 к. с., а також новий агрегат Theta 3 об'ємом 2,5 л і потужністю 286 кінських сил. Останній мотор працюватиме з новим восьмиступінчастим «роботом».