Ілюстрація REUTERS

Компанія Aston Martin представила кросовер DBX, який став першим серійним SUV за 106-річну історію британської марки. Прем'єра автомобіля відбулася в рамках мотор-шоу в Лос-Анджелесі.

Читайте такожAston Martin випустив перший мотоцикл (фото)

Aston Martin DBX оснастили чотирилітровою «вісімкою» Mercedes-AMG з подвійним наддувом, яка використовується на суперкарах DB11 і Vantage нового покоління. При цьому на кросовері віддача двигуна зросла з 510 к. с. і 675 Н·м крутного моменту до 550 к. с. і 700 ньютон-метрів, пише Autonews.

Відео дня

Мотор працює в парі з 9-ступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом з активним центральним диференціалом і заднім диференціалом з електронним блокуванням. Кросовер отримав регульовану випускну систему і функцію відключення частини циліндрів за малих навантажень.

Aston Martin DBX здатний набирати першу «сотню» за 4,5 с., а його максимальна швидкість становить 291 км на годину. Таким чином, кросовер поступається в динаміці своїм прямим конкурентам. Наприклад, Bentley Bentayga з 608-сильним W12 прискорюється до 100 км/год на 0,4 швидше, а його «максималка» дорівнює 301 км на годину. Lamborghini Urus, укомплектований 650-сильним твін-турбо V8, набирає «сотню» за 3,6 с, а його максимальна швидкість становить 305 кілометрів на годину.

До стандартного оснащення Aston Martin DBX увійшла адаптивна трирівнева пневматична підвіска, активна система придушення кренів і регульовані амортизатори. Системи живить 48-вольтова бортова мережа. Залежно від покриття і стилю їзди електроніка може збільшувати дорожній просвіт на 45 мм або зменшувати його на 50 міліметрів.

Сидіння автомобіля оброблені натуральною шкірою, а оздоблення стелі і козирка панорамного даху виконані з алькантари. За бажання можна замовити центральну консоль, виконану із цільного шматка горіхового дерева. У розпорядженні водія 12,3-дюймова повністю цифрова приладова панель, мультимедійний комплекс з 10,25-дюймовим тачскріном, система кругового огляду та інтерфейс Apple CarPlay.

Перші 500 кросоверів випустять в особливому виконанні 1913 Package, в назві якого міститься відсилання до року заснування Aston Martin. Кожен з цих автомобілів буде проінспектовано і схвалено до продажу головою британської марки Енді Палмером. Плюс до всього покупцям подарують особливий фотоальбом з особистим підписом Палмера і шеф-дизайнера Марека Райхмана.

На даний момент британці вже почали приймати замовлення на свій перший кросовер. Наприклад, у Німеччині ціни на Aston Martin DBX стартують з позначки 193 500 євро.