"Укрзалізниця" планує реалізовувати 100% вантажних вагонів через Prozorro / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» планує реалізовувати 100% вантажних вагонів через систему електронних торгів «ProZorro.Продажі».

Читайте також«Укрзалізниця» почала здавати майно в оренду

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на керівника «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

Відео дня

«Сто відсотків послуг з перевезення вантажів у вагонах «Укрзалізниці» реалізовуватимуться через майданчик «ProZorro.Продажі». Наразі перевізник та електронна торгова система працюють над синхронізацією своїх програмних продуктів», - цитує прес-служба Кравцова.

За словами очільника компанії, цей механізм дозволить абсолютно прозоро розподіляти вантажні вагони компанії між клієнтами.

«Впевнений, що після того, як 100 % послуг наших вантажних вагонів можна буде замовити виключно через «ProZorro.Продажі», ми більше не почуємо про корумпованих керівників станцій, що беруть хабарі за подачу порожніх вагонів», - зазначив Кравцов.

Відзначається, що для реалізації цієї ініціативи розробники програмних продуктів від «Укрзалізниці» і «ProZorro.Продажі» мають узгодити низку технічних питань, і така зустріч запланована найближчим часом.

«Нам потрібно передбачити не лише продаж послуги за ринковою ціною, а й подальше розміщення цих маршрутів у нитці графіка, враховуючи потужності станцій та пропускну здатність колії, у тому числі в портах. І ці процеси не зможе забезпечити система «Прозорро». Для цього потрібен наш програмний продукт, що дозволяє результати проведених торгів перенести на загальну карту перевезень. Ми його маємо і вже протестували під час формування зернових маршрутів», - зазначив Кравцов.

У прес-службі підкреслили, що вже сьогодні «Укрзалізниця» реалізує значну частину своїх вагонів через «ProZorro.Продажі», пропонуючи послуги з перевезення вантажів графіковими та вагонними відправками.

«Зокрема, в листопаді 2019 року через електронну торгову систему «Укрзалізниця» реалізує 30% піввагонів, 26% цементовозів та 11% зерновозів», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, вперше «Укрзалізниця» вийшла на «ProZorro.Продажі» в грудні 2018 року із реалізацією повагонних перевезень. Також компанія продає всі обсяги зернових перевезень по електронних системах.