Mercedes-Maybach GLS 600 з'явиться у продажу в другій половині 2020 року / фото Mercedes-Benz

Mercedes-Benz представив розкішний кросовер Maybach GLS, який став першим SUV в історії німецького люксового бренду. Прем'єра автомобіля відбулася в рамках мотор-шоу в китайському Гуанчжоу.

Читайте такожMercedes відмовляється від розробки двигунів внутрішнього згоряння

Зовні від співплатформеного звичайного GLS кросовер Mercedes-Maybach GLS 600 можна відрізнити завдяки величезній радіаторній решітці з фірмовими вертикальними планками, хромованим віконним рамкам, особливим 22-дюймовим колесам, а також емблемі Maybach на задніх стійках. Крім того, кросовер отримав двобарвне забарвлення кузова, доступне у восьми різних поєднаннях, пише Autonews.

Відео дня

Спеціально для «Майбаха» були розроблені унікальні двометрові висувні підніжки з покриттям з анодованого алюмінію для полегшення посадки і висадки пасажирів. Пристрої, що спрацьовують під час відкриття дверей за одну секунду, здатні витримати до 200 кілограмів.

Mercedes-Maybach GLS 600 можна замовити як у п'ятимісній версії, так і з чотирма окремими сидіннями. Всі крісла мають електричні регулювання і функцію масажу в дев'яти точках з ефектом «гарячих каменів».

Плюс до всього у розпорядженні пасажирів чотиризонний клімат-контроль, сенсорні планшети і панорамний дах. Чотиримісний варіант кросовера за додаткову плату можна обладнати холодильником для шампанського і спеціальним відсіком для срібних фужерів, які можна вибрати в фірмовому каталозі.

Спеціально для кросовера був створений унікальний запах. Як зазначили розробники, всередині можна відчути «легкий аромат квітів османтуса, змішаний з нотками благородної шкіри і пряного чаю».

Mercedes-Maybach GLS 600 укомплектований спеціально модернізованим чотирилітровим твін-турбодвигуном V8, що розвиває 558 к. с. і 730 Н·м крутного моменту, який поєднується з 9-ступінчастим автоматом.

Силова установка працює за гібридною схемою EQ Boost, яка за допомогою 48-вольтової бортової мережі та стартер-генератора забезпечує додаткові 22 сили і 250 Н·м для більш різкого розгону. Кросовер здатний набирати першу «сотню» за 4,9 с, а його максимальна швидкість обмежена 250 км на годину.

У стандартне устаткування входить пневматична підвіска з адаптивними амортизаторами і активний круїз-контроль. За додаткову плату автомобіль можна оснастити фірмовою гідропневматичною підвіскою E-Active Body Control, яка працює завдяки бортовій 48-вольтовій розетці. Система не тільки здатна сканувати дорожнє полотно, застосовуючи оптимальні налаштування жорсткості залежно від покриття, але і може змушувати автомобіль «підстрибувати», щоб впоратися з серйозним бездоріжжям.

Mercedes-Maybach GLS 600 з'явиться у продажу в другій половині 2020 року. Основними конкурентами новинки стануть Bentley Bentayga і Rolls-Royce Cullinan.