Перелітні гуси можуть поліпшити економічність далекомагістральних літаків / фото Airbus

Компанія Airbus має намір впровадити технологію для польотів далекомагістральних літаків в рамках проекту fello'fly, який передбачає парні перельоти повітряних суден.

Читайте такожBoeing 737 втратив статус найпопулярнішого літака у світі

Технологія заснована на досвіді перелітних гусей, які літають зграями у формі букви V, оскільки це дозволяє економити енергію під час тривалих перельотів. Це відбувається за рахунок того, що за ватажком зграї генерується висхідний потік повітря, який дозволяє веденим птахам залишатися в повітрі, витрачаючи на це менше енергії, пише avianews.com.

Попередні розрахунки показали, що під час імітування польоту зграї індуктивний опір веденого літака буде зменшуватися за рахунок вільної підйомної сили, одержуваної від провідного літака.

У результаті другий літак зможе знизити тягу двигунів, що призведе до зменшення витрат пального на 5-10%.

Однак парні польоти вимагатимуть більшого контролю з боку пілотів, яким доведеться керувати літаками, розташованими на відносно невеликій відстані один від одного для отримання необхідного ефекту.

До практичних випробувань за проектом fello'fly Airbus має намір приступити до 2020 року, задіявши в них два авіалайнери A350. У компанії сподіваються, що практичне використання дана технологія зможе отримати до середини наступного десятиліття.