Новинку покажуть на автосалоні в Нью-Йорку / фото Hyperion

Фірма Hyperion Motors з американського міста Оріндж, штат Каліфорнія, яка розробляє технології генерації водню та силові установки на паливних елементах, представить на автосалоні в Нью-Йорку екологічний суперкар. Проект повністю засекречений, тому всі подробиці з'являться трохи пізніше.

Читайте також778 кілометрів: Hyundai встановив рекорд дальності пробігу для водневих авто

Судячи з інформації в інтернеті та профілю компанії LinkedIn, останні кілька років вона функціонує в стелс-режимі, пише motor.ru. Вся її діяльність засекречена і ніде не афішується. Робота над водневим суперкаром ведеться досить давно, а його тестовий прототип вийшов на випробування ще в 2015 році. На сайті Hyperion Motors немає ніяких подробиць про проект, за винятком заяви, що їй вдалося «адаптувати космічні технології для використання на звичайних дорогах».

Відео дня

Спроби побудувати водневий суперкар робилися і раніше. У 2016 році італійське ательє Pininfarina і фірма GreenGT представили в Женеві концепт H2 Speed. Водневе купе оснастили двома синхронними електродвигунами і батареєю на 20 ампер-годин (при 400 вольтах). Його силова установка розвивала 503 кінські сили і дозволяла розганятися до сотні за 3,4 секунди.

Пізніше заснований Mahindra Group бренд Automobili Pininfarina оголосив, що випустить 12 примірників H2 Speed. Товарні купе будуть оснащені 653-сильною водневою установкою, але заявлена розгінна динаміка все ж залишиться на рівні концепту.