Ілюстрація REUTERS

Тендер на послугу проектування нової злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ" виграла компанія "Прогрестех-Україна" із запропонованою ціною у 12,997 млн грн за очікуваної вартості 26,52 млн грн (з ПДВ).

Читайте такожУкраїна стягнула перший штраф за порушення авіапростору у Криму (відео)

Про це повідомляється в системі електронних держзакупівель ProZorro.

Відео дня

Відповідно до тендерної документації, участь в аукціоні брали чотири компанії: "Прогрестех-Україна", "Альтіс-Констракшн", "Інститут Укрдорпроект" і "Південдіпрондіавіапром".

Роботи повинні бути виконані до 30 червня 2020 року.

За даними держреєстру фізичних та юридичних осіб - підприємців, кінцевим бенефіціаром компанії "Прогрестех-Україна" є громадянин Російської Федерації Володимир Кульчицький, а засновником компанії є ПРОГРЕСТЕХГРУП, яка зареєстрована на Кіпрі.

Згідно з даними Вікіпедії, Кульчицький є академіком військових наук Росії, заслуженим працівником транспорту Російської Федерації, почесним доктором Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та засновником і головою ради директорів групи компаній "Прогрестех" - відомої інженерно-сервісної структури в галузі авіабудування і технологій аеропортів з головним офісом у Москві.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, переможцем аукціону система вибрала «Прогрестех», оскільки ця компанія запропонувала найнижчу серед учасників ціну робіт, але поки «Прогрестех» не визначена переможцем тендеру.

«Після аукціону за процедурою починається перевірка тендерного комітету. Тендерний комітет вивчає пропозиції претендентів та подані документи. Це триватиме не менше п'яти робочих днів. Претендент може отримати відмову через виявлені недоліки у його тендерній пропозиції. Рішення про переможця тендеру буде опубліковано на сайті Міністерства інфраструктури після його прийняття», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, у червні Кабмін ухвалив рішення про виділення 200 млн грн на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту в Дніпрі.