Ілюстрація REUTERS

Український підрозділ компанії Jaguar повідомив, що лідером сегменту нових електромобілів у 2019 році став електрокросовер Jaguar I-Pace (а не Hyundai KONA Electric).

Читайте такожПродажі електрокарів в Україні у 2019 році зросли майже в 1,5 рази

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Цей електромобіль вибрали 148 покупців в Україні, що склало 22% частки ринку. Для порівняння - нові електромобілі Tesla (всі моделі сумарно - Model 3, Model X, Model S) і BMW охопили 20% і 13% українського ринку відповідно", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що представлений українцям у грудні 2018 року перший повністю електричний автомобіль Jaguar вже за перший рік продажів став лідером у своєму сегменті. За 2019 рік в Україні було зареєстровано 148 електромобілів I-PACE, що становить майже половину реєстрацій Jaguar в країні за цей період (43%).

Представники бренду відзначили, що у порівнянні з дизельним двигуном, електрокар I-PACE заощадить до 150 тисяч гривень за три роки використання авто. Раніше експерти підрахували, що для пробігу у 2,5 тисячі кілометрів йому вистачить заряду вартістю 400 гривень за нічним тарифом (функція Timed Charging ідентифікує точний час підзарядки) та 800 гривень – за денним. Аналог для дизельного авто становитиме 5350 гривень.

Також вони згадали довгий ряд нагород I-PACE - лише у 2019 році електрокросовер отримав 66 світових нагород. Серед них "Автомобіль 2019" (World Car of the Year), "Європейський автомобіль року" (European Car of Year), "Самий екологічно чистий автомобіль 2019" (World Green Car), "Кращий автомобільний дизайн 2019" (World Car Design of the Year).

фото itc.ua