Бестселером Volkswagen стала сосиска каррівурст, яку випускають на заводі / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen оголосила саму продавану "модель" за минулий 2019 рік. На подив, бестселером виявився не автомобіль, а традиційна німецька сосиска каррівурст, яку вже 47 років виробляють на заводі.

Читайте такожСтала відома дата прем'єри нового Volkswagen Golf GTI

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

"За минулий 2019 року німецька марка виготовила 6,2 мільйона автомобілів на своїх заводах по всьому світу, яких на сьогодні близько 50. Водночас один лише ковбасний завод у Вольфсбурзі виготовив 6,8 мільйона сосисок", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що історія виробництва сосисок почалася ще в 1930-х роках, коли керівництво компанії вирішило самостійно виробляти їжу для співробітників. Але фірмова Volkswagen currywurst з'явилася в 1973 році, 47 років тому. Спочатку її виробляли лише для працівників, але потім почали продавати й поза заводом.

Фірмові сосиски від Volkswagen експортують до інших країн / фото Volkswagen

Успіх ковбасок, які припали до смаку як десяткам тисяч працівників заводу, так і місцевим жителям, забезпечив швидке зростання їх популярності. У підсумку фірмові каррівурст почали імпортувати в кількох інших країнах.

Фірмові ковбаски настільки стали невід'ємною частиною історії компанії, що їм навіть присвоїли власний номер в каталозі, як будь-якій іншій автомобільній запчастині: 199 398 500 A.

Volkswagen не єдина автомобільна компанія, яка займається ще і виготовленням продуктів харчування. Наприклад, виробник преміальних автомобілів Bentley в липні минулого 2019 року встановив два вулики, а в середині вересня вже зібрав перший врожай - близько 100 банок фірмового меду.

Також виробництвом меду займається компанія Porsche у Лейпцигу, де розташувалася пасіка бренду площею 40 гектарів, на якій живуть півтора мільйона бджіл. Лише за перший рік було вироблено близько 400 кілограмів меду, який продавався в магазині на території заводу.