У Кабміні анонсували «велике будівництво» / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури готове до початку програми «Велике будівництво» з 1 березня, на яку у 2020 році передбачено 75 млрд гривень.

Читайте такожДороги в Україні будуватимуть без дозволу ДАБІ

Про це повідомляється на сайті Мінінфраструктури з посиланням на підсумки засідання Кабінету міністрів.

Відео дня

«Сезон дорожніх робіт 2020 року має стати рекордним. Цьогоріч за рахунок всіх джерел фінансування на дорожнє господарство передбачено 75 млрд грн бюджетних коштів, що на 40 % більше, ніж було передбачено минулого року. Наразі готуємося до великого дорожнього будівництва і для цього модернізуємо підходи на всіх етапах роботи», - цитує прес-служба міністра Владислава Криклій.

Він повідомив, що для підвищення ефективності виконання завдань, визначених указом президента України «Про деякі заходи щодо створення умов для розвитку і підвищення якості автомобільних доріг», Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації державних інвестиційних проектів у сфері дорожнього будівництва та реконструкції мостів.

«Урядом затвердження Порядок здійснення Державним агентством автомобільних доріг запозичень під державні гарантії. Це дає можливість Укравтодору здійснити запозичення у поточному році та виконати додатково ремонтно-будівельні роботи в обсязі близько 20 млрд гривень», - сказав міністр.

За його словами, в міністерстві планують оновити і побудувати у 2020 році не менше 4000 км автомобільних доріг загального користування державного значення.

«Створення безпечних умов дорожнього руху, розбудова мережі сучасних і якісних автомобільних доріг, створення належної дорожньої інфраструктури для розвитку бізнесу – ключові завдання Міністерства інфраструктури України у сфері дорожнього будівництва. І ми робимо все можливе, що їх виконати якомога швидше», - зазначив Криклій.

Як повідомляв УНІАН, "Укравтодор" почав ремонтні роботи на 34 дорожніх об'єктах у 14 областях України. Рекордно ранній старт таких робіт обумовлений сприятливими для дорожніх робіт погодними умовами та значним обсягом проведених підготовчих робіт.