Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленеский планує провести переговори з керівниками мереж автозаправних станцій в країні для зниження цін на бензин.

Читайте такожЦіна російської нафти опустилася до 10 доларів - мінімуму з 1999 року

Згідно з повідомленням на сайті президента, відповідне рішення було прийнято на черговій селекторній нараді по боротьбі з поширенням коронавірусу.

Відео дня

«На нараді вирішили провести переговори з власниками й керівниками автозаправних станцій для зниження цін на пальне, які в останній час зросли на кілька гривень», - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що в Україні немає проблем із забезпеченням продуктами харчування. Невелике підвищення цін відбувається на деякі імпортні продукти через зростання їх вартості на світових ринках.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня керівники великих мереж АЗС в Україні після зустрічі з представниками Антимонопольного комітету заявили про готовність знижувати ціни на бензин і дизельне пальне.

За інформацією комітету, починаючи з 5 грудня 2019 року, коли АМКУ видав учасниками ринку перші рекомендації, ціни на бензини та дизпальне на АЗС Україні знизилися в середньому на 13%.

Станом на 1 квітня ціна на нафту марки Brent на лондонській біржі опустилася нижче 26 дол. за барель.