Ілюстрація REUTERS

Капітальні видатки в оновленому проекті державного бюджету на поточний рік, передбачені на будівництво автомобільних доріг України, не будуть скорочені.

Читайте такожКабмін не має наміру зупиняти будівництво доріг

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

"Ми намагаємося максимально зберегти капітальні витрати. Витрати на будівництво доріг не будуть скорочені. Це дозволить нам пожвавити економічну активність, створити попит на ринку металопродукції та іншої продукції, робочі місця. Ми сподіваємося, що завдяки такому механізму ми зможемо створити основу для виходу з кризи", - сказав Марченко.

Голова Мінфіну також зазначив, що на сьогодні, за оптимістичним прогнозом, падіння ВВП України становитиме 4,8% в річному вираженні.

Як повідомляв УНІАН, цього року на розвиток мережі автомобільних доріг України планується направити 37,3 мільярда гривень, а на субвенцію місцевим бюджетам для дорожнього господарства - 21,8 мільярда гривень.

Кабінет міністрів погіршив прогноз по інфляції, зарплати та валового внутрішнього продукту на 2020 рік, згідно з яким рівень інфляції зросте до 11,6% з 8,7%, а падіння ВВП України в річному вираженні становитиме 4,8% замість раніше прогнозованого падіння в 3,9%.

Крім того, прогноз середньої зарплати знижений до 10 706 гривень з 11 тисяч гривень, а рівень безробіття залишився без змін на рівні 9,4%.