Ілюстрація REUTERS

Державна митна служба України відновила інтерактивну карту, на якій окреслила всі пункти пропуску через держкордон для пасажирського і вантажного сполучення - закриті та відкриті, а також ті, які будуть закриті з 7 квітня на підставі відповідного рішення уряду про розширення переліку закритих пунктів пропуску у зв'язку з посиленням карантинних заходів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом.

Читайте такожЗа кордоном понад 14 тисяч українців просять про допомогу - МЗС

Як повідомили в прес-службі Митної служби, ознайомитися з цією інтерактивною картою можна за посиланням.

У прес-службі також звертають увагу, що деякі пропускні пункти мають обмеження на пересування пішоходів.

Також повідомляється, що перелік закритих пунктів опублікований в додатках до відповідного розпорядження уряду від 2 квітня № 370-р на сайті Кабміну.

Ілюстрація REUTERS

Як повідомляв УНІАН, з 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути тільки на власному автотранспорті в 19 пунктах пропуску, тимчасово закритими будуть 115 пунктів пропуску, ще у 28 пунктах пропуску тимчасово припинено пішохідне сполучення.

При цьому виключення обмежувальних заходів можуть вживатися щодо евакуаційних рейсів за рішенням уповноважених міністерств та відомств.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, який пізніше був продовжений до 24 квітня.

Станом на березень 230 пунктів пропуску через державний кордон України було закрито близько 100 пунктів.