Ілюстрація REUTERS

Міністерство внутрішніх справ планує внести на розгляд Верховної Ради законопроект, яким передбачити зобов'язання перескладати іспит з ПДР на право водіння авто у випадку накопичення порушень та штрафів.

Читайте такожМВС відправило перші "листи щастя" порушникам швидкісного режиму, що потрапили на камери автофіксації

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав на брифінгу в Кабінеті міністрів.

Відео дня

"Ми плануємо внести до ВР законопроект, за яким громадяни, які постійно перевищують швидкість, не тільки б сплачували штрафи, але у разі накопичення штрафів, наприклад, більш ніж 10-15 на місяць, то у такої особи повинні відбиратися права і вона повинна повторно складати екзамен", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 1 червня запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. 45 камер встановлено в Києві і на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками, наступні камери встановлюватимуть на Львівщині.

Порушенням є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год.

Розміри штрафів становлять: 255 грн - у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 грн - при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год. Штраф зменшується на 50%, якщо його сплачено протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.