На кордонах з Угорщиною - черги / фото Віталій Глалола

На кордоні з Угорщиною утворились величезні черги. На КПП «Чоп-Захонь» застрягли понад 200 автомобілів, що прямують на виїзд.

Читайте такожУ МЗС назвали країни, подорожами до яких найбільше цікавляться українці

Про це у своєму Telegram повідомив журналіст Віталій Глагола, який оприлюднив відео з місця подій.

Відео дня

Він також оприлюднив фото з КПП «Лужанка». Там утворилось масове скупчення пішоходів-подорожуючих, які хочуть потрапити в ЄС ще сьогодні. На фото можна бачити величезне скупчення людей, практично усі не мають масок і не дотримуються дистанції.

Глагола пояснює: відзавтра, 15 липня Угорщина вводить нові обмеження на своїх кордонах.

«Введені обмеження стосуються і громадян України. Угорцям, що їдуть з країн "жовтої" та "червоної" зон доведеться проходити двотижневу самоізоляцію. Карантину можна уникнути, маючи два негативних тести, зроблені в останні 5 днів.Обов'язкова самоізоляція також поширюється на іноземців, які прибувають в Угорщину з "жовтої зони", а ось іноземці з "червоної зони" в Угорщину потрапити не зможуть», - зазначив він.

Українці знаходяться у «червоній зоні». Однак, обмеження не поширюються на іноземців, які перетинають Угорщину транзитом, а також транспотортників і представників бізнесу, які їдуть у відрядження.

Як повідомив Глагола, ціна одного ПЛР-тесту в приватній клініці Ужгорода - 2000 гривень.

За інформацією прес-служби Закарпатської митниці, перед автомобільними пунктами пропуску на українсько-угорському кордоні «Вилок-Тісабеч», «Лужанка-Берегшурань», «Косино-Барабаш», «Дзвінкове-Лонья», «Чоп-Захонь» накопичилася значна кількість авто, які слідують із України в Угорщину.

Станом на 11:00, кількість автомобілів перед різними пунктами пропуску сягало від 50 до 150.

Також, як повідомили кореспонденту УНІАН працівники пункту пропуску «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, станом на 13:00, кількість автомобілів за межами пункту пропуску становить до 400 одиниць.

УНІАН
УНІАН
УНІАН

Нагадаємо Угорщина 12 липня оголосила про запровадження з середи, 15 липня, нових обмежень на своїх кордонах, що викликані спалахами коронавірусу в кількох країнах.

В травні Угорщина скасувала більшість карантинних обмежень та відкрила кордони з державами ЄС.