Ваговий комплекс стоятиме біля Баштанки до кінця тижня / фото УНІАН Володимир Гонтар

Біля Миколаєва в районі Баштанки зібралася черга з фур.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.uа.

Читайте такожНа кордоні з Угорщиною сотні автомобілів застрягли в кілометровому заторі

Відео дня

Черга з фур виникла біля нового вантажного комплексу, який тут встановили у вихідні. Далекобійники протестують проти вимоги інспекторів ставити причепи на ваги.

Як йдеться в сюжеті, біля Баштанки зібралася черга зі 150 фур.

Комплекс був встановлений для того, щоб зберегти нещодавно відремонтовану дорогу. За словами інспекторів, фури руйнують дорожнє покриття, оскільки рухаються з серйозним перевантаженням.

За нормою вага однієї фури не може перевищувати 40 тонн для самоскидів і 44 тонни для контейнеровозів.

В "Укртрансбезпеці" відзначають, що черга з фур зібралася через те, що водії знають про перевантаження, і саме тому відмовляються зважувати причепи, оскільки не хочуть, щоб їм виписали штрафи.

В.о. керівника "Укртрансбезпеки" в Миколаївській області Олександр Корнілов заявив про те, що деякі далекобійники почали шукати перевалочні пункти.

"Вони почали шукати перевалочні пункти, щоб розвантажитися і зважитися вже з нормальною вагою. Деякі водії шукали шляхи об'їзду. Зараз у першому читанні прийнято законопроект, згідно з яким за відмову заїхати на ваговий комплекс виписується штраф у сумі 51 тисяча гривень. Ми чекаємо, коли цей документ набуде чинності й у нас з'являться важелі впливу", - зазначив Корнілов.

Як йдеться в сюжеті, на цей час, інспектори можуть виписати водіям штраф за перевантаження, але не за відмову зважувати авто.

Зараз фури спокійно стоять на узбіччі дороги. Далекобійники закрилися в кабінах своїх автомобілів і відмовляються спілкуватися з журналістами.  

В "Укртрансбезпеці" зазначили, що всі фури, які стоять в черзі, їдуть в порт Миколаєва і всі вони з прегрузом.

Габаритно-ваговий комплекс біля Баштанки стоятиме протягом усього цього тижня.

Боротьба Зеленського з перевантаженням

  • 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.
  • 26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах стежитиме Нацполіція і Служба безпеки України.
  • За одну добу, 2 липня, інспектори "Укртрансбезпеки" перевірили 6598 вантажних транспортних засобів і нарахували понад 54 тис.євро плати за перевантаження.
  • 9 липня 2020 року в Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників та умови для відпочинку водіїв вантажівок.
  • 19 серпня 2020 року Зеленський поставив завдання провести перезавантаження «Укртрансбезпеки», а також заявив, що в Україні необхідно впровадити автоматичну систему фіксації перевезених вантажів.