Будівництво метро на Троєщину — безперспективний проект у короткостроковій перспективі. Замість цього місту потрібна розгалужена трамвайна мережа. Таку думку на своєму YouTube-каналі озвучив народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Дубінський.

Читайте такожКличко показав будівництво метро на Виноградар (відео)

"Місту не потрібне метро на Троєщину, тим більше, що цей проект коштує, як річний бюджет Києва. Потрібно просто об'єднати трамвайні та залізничні колії, як це зроблено в більшості країн Європи. Інфраструктура у нас є, підвісна система теж. Так, потрібне вкладення грошей, але у десять разів менше, ніж на будівництво метро. Для цього потрібно запустити трамвай, який залізничними шляхами буде виходити на правий берег, з'єднати його зі швидкісним трамваєм, що переміщується через Нижній і Верхній Вал, вокзал і прямо на Борщагівку", - пояснив Дубінський.

Таким чином за 30 хвилин з Троєщини можна дістатися до центру столиці.

"Але це нікому не потрібно, бо невигідно — адже люди замість 24 гривень через три пересадки, які вони платять зараз, будуть платити всього 8 гривень. Також нинішній владі невигідно заміщати маршрутки громадським транспортом, адже там крутиться готівка, яку неможливо порахувати і яка потім осідає в кишенях київських "рішал" Кличка", - вважає він.

Крім того, за словами нардепа, мер гальмує введення електронного квитка, оскільки цей проект дозволить ефективно моніторити: скільки пільговиків скористалося послугами "Київпастрансу".

"Кличко реалізовує проект ось уже 5 років, але не може цього зробити, тому що одразу стане зрозуміло, скільки витрачено грошей з міського бюджету на перевезення пільгових категорій", - розповів Дубінський.