Відкриття метро у Харкові / фото metro.kh.ua

Після двох місяців карантинних обмежень з метою запобігання поширенню коронавірусу вранці 25 травня нарешті відновив роботу Харківський метрополітен.

Як відновлювало роботу метро в Харкові

У Харкові перед відкриттям підземки було придбано багато дезінфікуючих розчинів, проведено нічну дезінфекцію вагонів і налагоджено пропускну систему для дотримання соціальної дистанції.

Метрополітен відновив роботу / фото facebook/metro.kh

Двері підземки у Харкові відчинилися о 5:30 ранку. Запуск метрополітену відбувся без ажіотажу. Навіть попри годину пік, у підземці не спостерігалося великої кількості людей.

Відео дня

Користування підземкою: правила для пасажирів

Карантин в Україні не скасовано, а лише послаблено, тому в громадському транспорті слід дотримуватися санітарних норм.

Читайте такожСтали відомі дата і час початку роботи метро в Харкові (відео)

Обов’язковою умовою для пасажирів наразі є наявність масок і рукавичок. Працівники метрополітену пильно за цим стежать і в разі якихось порушень роблять зауваження.

Крім того, як наголосив голова Харківської ОДА Олексій Кучер, буде проводитися температурний скринінг. Кількість людей у підземці буде регулюватися, з огляду на наявність місць для сидіння, щоб не допускати скупчень.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку після двох місяців карантину й вимушеного простою знову запрацював метрополітен у Києві.