Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві охорони здоров’я анонсували черговий етап ослаблення карантину в Україні. Невдовзі, зокрема, має відновити роботу залізничного транспорту.

Коли запустять залізничний транспорт

Читайте такожГоловний санлікар розповів, за яких умов метро можуть знову закрити

Залізничні пасажирські перевезення, згідно із заявою МОЗу, планується запустити з 1 червня – саме тоді почнеться 3-й етап послаблення карантину.

Відео дня

Водночас міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що залізничне сполучення в Україні буде відновлено раніше, ніж анонсував Кабінет міністрів – поїзди почнуть курсувати не з 1 червня, а вже цього тижня.

За його словами, запустять усі типи поїздів. Першими, зокрема, поїдуть приміські електрички, далі – поїзди далекого сполучення: швидкісні експреси та нічні поїзди. Вони курсуватимуть передусім на південь. Водночас в тих областях, де показники захворюваності цього не дозволятимуть, потяги ще не їздитимуть.

Також потяги поїдуть за кордон. Ними українці зможуть повертатися додому.

Умови допуску в потяги

Читайте такожЯк метро у Києві відновило свою роботу: фоторепортаж УНІАН

Після відновлення залізничних перевезень слід дотримуватися протиепідемічних заходів. Так, під час посадки у вагон буде проводитися температурний скринінг.

Членів однієї сім’ї в купейних і плацкартних вагонах на сусідніх полицях, за словами Криклія, будуть розміщувати без обмежень. При цьому, вважає міністр, в одному купе можна буде їхати без масок. Однак, коли йдеться про приміські електрички, всі мають дотримуватися масочного режиму.

Читайте також: