Представник перевізників прокоментував запуск маршруток / фото УНІАН

Приміські маршрути в Київській області не зможуть відновити роботу зі 100% транспортним складом, тож на пасажирів після ослаблення карантинних обмежень з 26 травня чекають "сюрпризи".

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив генеральний директор підприємства з пасажирських перевезень "Трансгруп" Володимир Назаренко.

Читайте також"Чекаємо рішення": Криклій розповів, коли "Укрзалізниця" відновить продаж квитків

Відео дня

"На даний момент підприємства готові, але на маршрути вийде близько 70% транспортного складу. Це пов'язано з тим, що водіям з області буде складно дістатися до роботи чи вони вже знайшли іншу роботу", – зазначив Назаренко.

За його словами, перевізники здивовані рекомендаціями влади щодо дотримання кількості пасажирів у транспортному засобі.

"Нам пропонують перевозити таку кількість пасажирів, скільки сидячих місць. Дивно, що в метрополітені обмежень немає, дистанцію ніхто не тримає. Ми будемо просити владу зняти це правило", – повідомив Назаренко.

Він також уточнив, що підвищувати ціни перевізники не планують.

"Підприємство отримало збиток в 480 тис. гривень за період карантину і простою. Покривати ці збитки за рахунок підвищення цін на проїзд не будуть. Для покриття потрібно збільшити ціни вдвічі, а на це ніхто не піде", – зазначив Назаренко.

26 травня в Київській області відбудеться послаблення карантинних обмежень - будуть дозволені регулярні і нерегулярні пасажирські автоперевезення в містах, на міжміському і обласному рівнях, кількість пасажирів – по числу сидячих місць, обов'язковий масковий режим.