Метро в Києві / Ілюстрація REUTERS

Київський метрополітен частіше обмежує вхід на деяких станціях в годину пік. Станом на зараз п'ять станцій метро знаходяться під особливим контролем.

Про це розповіла заступник начальника столичного метрополітену Наталія Макогон, пише "РБК-Україна".

За її словами, зараз щодня метрополітен перевозить орієнтовно 700 тисяч пасажирів.

Відео дня

Читайте такожУ Києві з 1 липня електронний квиток стані єдиним способом оплати проїзду: де купити

"Йде ослаблення карантинних заходів на загальнодержавному рівні, відновлюється рух приміських поїздів, збільшується кількість автобусів, збільшується кількість маршрутів, які приїжджають в Київ. Відповідно, буде збільшуватися кількість пасажирів. У нас немає якихось конкретних дат, коли пасажиропотік повинен досягти якогось краю", - зазначила Макогон і нагадала, що до карантину загальний пасажиропотік становив півтора мільйона на день.

При цьому вона уточнила, що обмеження на вхід означає, що станція працює на одні або двоє дверей. Зараз на п'яти станціях кількість пасажирів збільшилася, тому вони перебувають під особливим контролем.

Читайте такожУ Києві перенесли запуск міської електрички

"Ми стежимо за пасажиропотоком в оперативному режимі. Під особливим контролем - станції "Житомирська", "Святошин", "Чернігівська", "Лісова", "Почайна". Це ті, на яких в останні дні зростає пасажиропотік", - сказала вона.

Макогон зазначила, що у пікові години на 20-30 хвилин ці станції можуть обмежувати на вхід, що дозволяє розтягнути пасажиропотік.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні стало відомо про незвичайний інцидент на одній зі станцій столичної підземки.