Ціна квитка змінюватиметься / фото УНІАН Володимир Гонтар

Міністерство інфраструктури сьогодні, 22 вересня, запускає пілотний проект з впровадження єдиного електронного квитка для різних видів транспорту SmartTicket.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на форумі Infrastructure Digital Day в Києві.

Читайте такожСьогодні в Україні має запрацювати єдиний квиток Smart Ticket: як працює і де купити

"Сьогодні ми офіційно даємо старт пілотному проекту єдиного цифрового квитка SmartTicket... Він дозволить не ходити по різних місцях, щоб купити авіаквитки, автобусні, залізничні квитки, а все отримати в одному місці в кілька кліків", - сказав Криклій.

"Ми офіційно даємо старт пілотному проекту єдиного цифрового квитка SmartTicket", - заявив Криклій

На першому етапі цей квиток буде доступний для поїздів внутрішнього сполучення далекого прямування та міського е-квитка в Києві.

SkyUp і Gunsel Lines

Єдиний електронний квиток SmartTicket в листопаді буде доступний для компаній SkyUp і Gunsel Lines, а також приміських поїздів «Укрзалізниці».

"У листопаді разом з SkyUp і Gunsel Lines стартуємо з єдиним е-квитком для авіатранспорту і пасажирських автобусних перевезень, а також приміських поїздів «Укрзалізниці». У грудні починаємо співпрацю з Bolt", - зазначив Криклій в Телеграм-каналі.

Скріншот Telegram

"Квитки можна придбати на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua і на SmartTicket.gov.ua», - повідомив Криклій.

Ціна квитка

Вартість єдиного квитка дорівнюватиме вартості окремих квитків, але Міністерство допрацьовує так звану економічну складову сервісу.

Планується програма лояльності-знижки, накопичення відстаней і т. п.

У яких містах працюватиме квиток

Зараз один проїзний на всі види громадського транспорту діє в таких містах, як Київ, Харків і Дніпро. Криклій запевнив, що до кінця року послуга буде можлива у всьому столичному транспорті, в Харкові, Маріуполі та Львівській області. Крім того, це стосується автобусних і авіаперевізників. Орієнтовно протягом місяця до Smart Ticket підключать весь муніципальний транспорт Києва.

Хронологія подій

  • Влада столиці України планувала повний перехід транспорту на е-квиток з 1 листопада 2019 року, однак перенесли цей термін на 1 квітня 2020 року.
  • 2 червня 2020 року Міністерство інфраструктури знову анонсувало запуск єдиного електронного квитка для метро і залізниці в Києві.
  • Планувалося, що з 1 липня Київ остаточно перейде на електронний квиток. Повідомлялося, що розрахуватися за проїзд у громадському транспорті можна буде виключно безготівковим способом. Також у столиці з липня планували частково змінити правила пільгового проїзду у міському громадському транспорті.
  • 1 липня 2020 року мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про відстрочку повного переходу на єдиний електронний квиток у громадському транспорті столиці до кінця року.
  • 29 липня 2020 року Кабмін схвалив запуск єдиного електронного квитка на різні види транспорту.
  • Про те як користуватися електронним квитком, де його купити і як повернути в разі непотрібності, читайте тут