Техпаспорт і права будуть відкриті для загального доступу / Ілюстрація REUTERS

Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ розробив і запустив на сайті hsc.gov.ua електронний сервіс "перевірка водійського посвідчення".

Про це повідомила прес-служба МВС на своєму сайті.

Читайте такожВ Україні змінили правила видачі водійських прав

Відео дня

Права та категорії

Зокрема, цей сервіс надає можливість зацікавленим установам і кожному громадянину за серією та номером водійського посвідчення самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії.

За словами заступника Голови Головного сервісного центру МВС Юрія Смольянінова, цей сервіс буде корисний також представникам інших держав.

"Цей сервіс буде корисний для представників інших держав, яким необхідно перевірити інформацію про видачу водійського посвідчення в Україні, зокрема, представникам Румунії, Польщі, Угорщини, Німеччини, Італії - при обміні українського водійського посвідчення на національні», - цитує прес-служба слова Смольянінова.

Також повідомляється, що для представників інших держави доступна англомовна версія сервісу.

Техпаспорт

Крім цього, на сайті hsc.gov.ua працює аналогічний функціонал перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Хронологія подій

Міністерство внутрішніх справ оновило правила видачі водійських прав. Відповідні зміни були внесені 22 травня 2020 року в Інструкцію про порядок прийому іспитів для отримання права керування транспортними засобами.

У червні Міністерство внутрішніх справ України запустило мобільний додаток "штрафи ПДР", що дозволяє перевірити наявність штрафів за порушення правил дорожнього руху (ПДР) і оплатити їх.

У березні МВС ввело електронний обмін інформацією між своїми сервісними центрами та автошколами, який передбачає скасування процедури отримання в сервісних центрах паперових бланків про завершення навчання в автошколі.