На Дніпропетровщині запрацює приміський рух / Фото Facebook

Сьогодні ввечері Дніпропетровська регіональна комісія з техно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на своєму засіданні дозволила відновити рух приміського залізничного транспорту з 5 червня.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради, посилаючись на відповідний протокол комісії.

Читайте також"Укрзалізниця" оприлюднила перелік із 29 поїздів, на які вже відкрито продаж квитків

Відео дня

«Регіональна комісія з ТЕБ і НС дозволила пом’якшити карантин в області. Від завтра має право працювати залізничний транспорт у приміському та міжміському сполученнях в межах кількості місць для сидіння», - йдеться в повідомленні.

Регіональна філія «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця», яка обслуговує Дніпропетровську та Запорізьку області, з 1 червня частково відновила приміський рух у Запорізькій області, по Дніпропетровській області рішенням регіональної комісії з ТЕБ і НС дата була відтермінована.

Довідка УНІАН. У 2019 році приміськими потягами по Дніпропетровській області перевезли понад 9.7 млн пасажирів. Щодня в рейс виходили близько 120 потягів, які в середньому перевозили 26.5 тис. пасажирів.  

Як повідомляв раніше УНІАН, втрати "Укрзалізниці" через карантин за підсумками першого кварталу склали 7 мільярдів гривень, за підсумками 2020 року вони можуть скласти близько 16 мільярдів гривень. У цій ситуації підвищення вартості залізничних квитків – найпростіший шлях компенсації втрат.