На 2020 рік з держбюджету виділено 100 млн грн / Фото УНІАН Володимир Гонтар

На проект будівництва нової злітно-посадкової смуги в аеропорту Дніпра в 2021 році буде потрібно 1,667 мільярда. 

Про це в інтерв'ю ЦТС повідомив Кирило Хомяков, голова "Укрінфрапроекту".

Читайте такожВ аеропорту Дніпра держава почала будувати ЗПС, а Ярославський-термінали

Відео дня

За його словами, в цілому, будівництво нової ЗПС в Дніпрі займе 2 - 2,5 роки та на це буде потрібно 5,7 млрд, проте остаточна ціна буде визначена після проведення відповідних торгів.

На 2020 рік з держбюджету виділено 100 млн грн. Ці кошти є неперехідними та витратити їх необхідно до кінця поточного року. Ще 200 млн грн було виділено у 2019 році.

"Ми починаємо роботи вже зараз, оголосили тендер, щоб підписати договір на генпідряд вже цього року. Якщо дозволить погода, то також зможемо розмістити будівельний майданчик, бетонний завод, закінчити підготовчі та почати земляні роботи", - розповів Хомяков. 

За його словами, проект зараз готовий на 80%. 

Щодо запланованих робіт на 2021 рік та їх фінансування, Кирило Хомяков поінформував: "Ми подали бюджетний запит до Міністерства фінансів на 1,667 млрд грн на 2021 рік". 

Аеропорт "Дніпропетровськ" і обіцяне будівництво

Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" у 2019 році відзначив своє 75-річчя, ступінь зносу конструктивного його будівель досягає 50%, остання реконструкція ЗПС проводилася близько 30 років тому. З новою ЗПС довжиною 3 200 м Дніпровський аеропорт зможе приймати сучасні повітряні лайнери всіх типів, включаючи Boeing 777. Він буде обладнаний сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Новий міжнародний термінал і VIP-термінал в єдиному комплексі матимуть пропускну здатність до 3 млн пасажирів на рік.

3 квітня 2020 року Верховна Рада України зберегла при перегляді статей державного бюджету на 2020 рік 100 млн гривень на будівництво нової злітно-посадкової смуги (ЗПС) в аеропорту м. Дніпро.

15 вересня 2020 року був укладено договір на виконання підготовчих робіт для реалізації проекту з будівництва нового аеродромного комплексу в міжнародному аеропорту "Дніпропетровськ".