Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") у травні 2020 року знизило кількість обслугованих польотів у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року на 89,2% - до 2372.

Читайте такожУ Lufthansa заявили про можливість банкрутства концерну

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Відео дня

"За типами польотів травневий авіатрафік розподіляється так: внутрішні рейси - 685 (-76% у порівнянні з травнем 2019 року), міжнародні рейси - 1221 (-91,8%) і транзитні рейси - 1331 (-89,2%)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що авіатрафік у повітряному просторі Європи почав поступово пожвавлюватися, проте, за оцінками експертів, повернення до докризових обсягів польотів може тривати до двох років.

"За інформацією, яку "Украерорух" отримав від Євроконтролю, в травні 2020 року середньодобове кількість рейсів в європейському повітряному просторі було на 86% нижче в порівнянні з таким же показником травня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, кількість польотів у повітряному просторі України зменшилася у зв'язку з введенням з 12 березня карантину і ряду інших обмежувальних заходів, спрямованих на протидію поширенню в країні коронавірусу.

За рішенням уряду України відсьогодні, 5 червня, відновлюються внутрішні пасажирські авіаперевезення, а запуск міжнародних рейсів запланований на 15 червня 2020 року.

"Украерорух" за підсумками 2019 року збільшив кількість обслугованих польотів, у порівнянні з 2018 роком, на 11,5% - до 335,4 тисячі.

Довідка УНІАН. Державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" уповноважена державним регулюючим органом цивільної авіації виконувати аеронавігаційне обслуговування у повітряному просторі України.

До складу "Украероруху" входять Український центр планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр), Служба аеронавігаційної інформації (САІ), авіакомпанія "Украерорух", Навчально-сертифікаційний центр "Украероруху" та 7 регіональних структурних підрозділів.