Обвалений міст через річку Чортомлик / фото ДСНС в області

У Нікопольському районі Дніпропетровської області поряд із зруйнованим мостом через річку Чортомлик буде встановлено понтонну переправу.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі Служби автомобільних доріг в області.

Читайте такожНа Дніпропетровщині фуру, що впала з обваленого мосту, підніматимуть плавкраном

«З Одеської області на Дніпропетровщину вирушила військова автоколона ЗСУ з конструкціями для понтонної переправи. Завтра очікуємо її на місці і почнеться монтаж понтонної переправи», - зазначили у  прес-центрі.

За даними Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області, 23 травня із залученням плавучого крану «Нікопольського річкового порту» закінчено роботи по вилученню близько 12 тонн труб з вантажівки, яка нависла над водою через руйнування мосту.

Сьогодні за участі водолазів, за допомогою плавучого крану, з води піднято залишки вантажу. Труби транспортовано з аварійної ділянки мосту.

Після проведення підготовчих робіт, за допомогою тягача, з краю прірви вилучено кабіну ваговозу. Потім, поступово, з води піднято і причеп.

Співробітники Служби автомобільних доріг продовжують проводити роботи з облаштування під'їздів до майбутньої понтонної переправи.

Невдовзі почнеться монтаж переправи / фото ДСНС в области

Як повідомляв УНІАН, у Нікопольському районі біля села Олексіївка обвалився міст через річку Чортомлик під час руху по ньому фури, завантаженої металевими трубами. Ніхто не постраждав. Попередньо, труби важили 20 тонн. На в’їзді на міст стояв попереджувальний знак для руху автомобілів – не більше 10 тонн.

Міст, за планом, підлягав ремонту в 2020 році.

За фактом обвалу мосту відкрито  три кримінальні провадження: за ч. 1 ст. 367(службова недбалість), ч. 1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд)  та ч.1 ст.291(порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, встановлюються  всі обставини події.