Як повідомляє ФРУ, законопроект виділяє 4 основних напрями машинобудування, для яких пропонується локалізація на рівні 25-40% / фото fru.ua

На Крюківському вагонобудівному заводі презентували законопроект 3739 з підтримки локалізації продукції машинобудування при публічних закупівлях. Цей проект виділяє чотири напрями машинобудування, для яких пропонується локалізація: залізничний транспорт, міський пасажирський транспорт, комунальна техніка, спецтехніка, енергетичне машинобудування.

Як повідомила Федерація роботодавців України, в рамках цього заходу відбулася виїзна зустріч ініціативної групи народних депутатів, керівництва Федерації роботодавців України, керівників місцевої влади та провідних машинобудівних підприємств. Зокрема, на презентації виступив голова Ради ФРУ Дмитро Олійник.

"Ми, промисловці, вітчизняні виробники, роботодавці відповідальні за своїх людей, за свої колективи, тому Україна повинна проводити таку державну політику, яка буде сприяти зайнятості населення, економічному зростанню й побудові конкурентоспроможної економіки. Як це роблять країни, що досягли успіху: США, Канада, Китай, країни ЄС. І ми це будемо робити!" – зазначив Олійник.

Відео дня

Читайте такожЗеленський викликав міністра інфраструктури в Полтаву через скарги Крюківського вагонзаводу на УЗ

Зазначається, що відповідний проект закону зареєстрований Верховною Радою. Його авторами стали народні депутати Дмитро Наталуха, Дмитро Кисилевський і Роксолана Підласа. Законопроект підписали 38 народних депутатів із різних фракцій та груп, Федерація роботодавців України активно сприяла його розробці.

Як повідомляє ФРУ, законопроект виділяє 4 основних напрями машинобудування, для яких пропонується локалізація на рівні 25-40%. Це залізничний транспорт, міський пасажирський транспорт, комунальна техніка, спецтехніка, енергетичне машинобудування.

Також документ передбачає обов'язковий відсоток локалізації виробництва на території України для участі в державних закупівлях, що викликає гарячі дискусії. Крім того, він не лобіює інтереси окремих великих виробників або певних проектів. Завдяки внутрішній кооперації дрібних і середніх підприємств-суміжників будуть організовуватися виробництва з випуску устаткування, комплектуючих, що сьогодні закуповуються у зарубіжних постачальників.

Федерація роботодавців України підготувала відкрите звернення до президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо підтримки представленого законопроекту №3739, важливості його прийняття для промисловості та економіки країни, і запропонувала всім присутнім – керівникам підприємств і керівниками органів місцевої влади – підписати звернення.