Ілюстрація REUTERS

Дослідження третини всіх мостів України продемонструвало, що лише 2% з них знаходиться в справному стані.

Читайте такожСтало відомо, коли почнуть асфальтувати Подільсько-Воскресенський міст у Києві

Про це заявив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков під час презентації п'ятирічної Національної програми відновлення мостів.

Відео дня

"Загалом 16155 штучних споруд на дорогах державного та місцевого значення. Всього 35% цих об'єктів досліджено. На дорогах державного значення 71% мостів досліджено, а на дорогах місцевого значення досліджено загалом 15% мостів... Можна сказати, що лише 2% мостів у справному стані", - сказав він.

Також Кубрак зазначив, що в основному мости в Україні будувалися в 50-70-ті роки, тому велика ймовірність, що всі вони знаходяться не в кращому стані. Одна з головних завдань на найближчий рік-півтора – дослідити стан всіх мостів країни.

За словами глави держпідприємства "Державний дорожній науково-дослідний інститут ім. Н. П. Шульгіна" Артема Безуглого, 152 з обстежених мостів перебувають в недієздатному стані.

"Зараз 35% мостів обстежено. Це лише третина, але навіть з цієї частини ми бачимо, що 152 мости перебувають в так званому п'ятому, недієздатному стані. Це аварійний стан, це ті мости, на яких не те що обмежувати рух треба, а взагалі перекривати, закривати їх. 3252 мости знаходяться в обмежено дієздатному стані", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, на реалізацію п'ятирічної Національної програми відновлення мостів в Україні необхідно виділити 28,7 мільярда гривень.

Раніше в "Укравтодорі" зазначали, що у 2020 році пріоритетними для ремонту і будівництва є мостові переходи в Запоріжжі, Миколаєві та Кременчуці.