Президент України Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступає за передачу всіх доріг місцевого значення на баланс Державному агентству автомобільних доріг України «Укравтодор».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам у ході робочої поїздки у Волинську область.

«У мене є радикальне бачення з приводу доріг... Скажу вам відверто - ми про це дуже часто дискутуємо з паном Кубраковым (головою Держагентства автомобільних доріг Олександром Кубраковым - УНІАН). Не на всі дороги ми впливаємо. Ви знаєте, що стан багатьох доріг від «Укравтодору» не залежить, вони будуються за місцеві кошти або, вірніше сказати, - мають будуватися місцевими органами влади», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїнським дорожникам обіцяють мінімалку в 9,6 тисячі гривень і соцгарантії - меморандум

Зеленський зазначив, що в Одесі близько 20 років не будується дуже важлива дорога до порту. За його словами, з мером Одеси домовилися, що цю дорогу буде швидко побудовано в цьому році.

«Що стосується мого радикального бачення - я впевнений, що всі дороги має забрати «Укравтодор», це якось не збігається з політикою децентралізації - це правда. Я в цьому впевнений і до цього люди самі прийдуть. Є міста та районні центри, де з'явилися дороги, - це правда, там є такі керівники міст, але в багатьох випадках в Україні доріг немає, тому у нас найболючіше питання - це дороги. Я думаю, що за один-два роки люди побачать, скільки доріг ми побудуємо, а потім всі міста передадуть («Укравтодору» повноваження щодо будівництва доріг), і це буде справедливо... Ми вирішимо цю проблему раз і назавжди, принаймні, на 10 років», - переконаний глава держави.

Як повідомляв УНІАН, з 1 березня в Україні стартував проект «Велике будівництво», який передбачає не тільки масштабне дорожнє будівництво, але і будівництво соціальної інфраструктури.

19 травня 2020 року глава "Укравтодору" Олександр Кубраков заявив про те, що у 2020 році на ремонт і будівництво доріг витратять рекордну суму – близько 10% бюджету України.