Екс-глава "Укравтодору" Славомир Новак / фото УНІАН

Польський суд у вівторок, 11 серпня, відхилив клопотання про звільнення екс-глави «Укравтодору» Славомира Новака з-під варти.

Про це повідомляє Onet.pl.

Читайте такожУ справі екс-глави «Укравтодору» Новака затримали польського підприємця

Відео дня

17 осіб хотіли взяти його на поруки

Суд залишив в силі рішення суду попередньої інстанції про попереднє ув'язнення Новака.

Захист Новака хотів замінити попереднє ув'язнення на вихід під заставу.

Також адвокати надали список з 17 осіб, які були готові взяти Новака на поруки.

Хронологія подій

  • 7 серпня 2020 року суд Варшави вирішив помістити під тримісячний арешт Олександра Д., ще одного затриманого у справі колишнього міністра транспорту Польщі та екс-глави "Укравтодору" Славомира Новака.
  • 4 серпня в Польщі був затриманий підприємець, який є фігурантом у справі екс-глави «Укравтодору» Славомира Новака.
  • 30 липня 2020 НАБУ і САП повідомили про підозру ще одному підозрюваному в рамках розслідування щодо екс-керівника "Укравтодору" Славомира Новака.
  • 21 липня, в прокуратурі Варшави висунули звинувачення Новаку. Його підозрюють у вимаганні та отриманні майнових і особистих вигод.
  • 20 липня польські правоохоронці заявили про затримання в Польщі Новака, а також колишнього командира спецпідрозділу JW GROM Даріуша С. і підприємця з Гданська Яцека П. Раніше повідомлення про підозру було вручено п'яти особам. Йдеться про в.о. голови «Укравтодору», двох громадян Польщі, іноземного громадянина - представника однієї з компаній-учасниць тендерів «Укравтодору», а також про колишню радницю в.о. голови «Укравтодору», громадянку України.
  • У вересні 2019 року Кабінет міністрів звільнив Новака з посади керівника Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор"). Він очолював компанію протягом трьох років.