З 18 березня було зупинено всі пасажирські перевезення / фото УНІАН

Кабінет міністрів України в ході засідання підтримав законопроект щодо відстрочки виплати «Укрзалізницею» дивідендів за 2018-2019 роках.

Про це, як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, заявив глава відомства Владислав Криклій.

Законопроект щодо забезпечення додаткових економічних гарантій у зв'язку з поширенням COVID-19 і введенням карантину був запропонований Міністерством інфраструктури.

Відео дня

Читайте такожДепутатка показала реальні зарплати членів наглядової ради "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури Владислав Криклій підкреслив, що карантин негативно позначився на прибутку «Укрзалізниці» — з 18 березня були зупинені всі пасажирські перевезення скоротилися вантажні.

«При цьому, компанія повинна була повернути пасажирам значні суми коштів за квитки, придбані раніше. До 12% скоротилися та обсяги вантажних перевезень через зниження обсягів виробництва усередині країни та припинення роботи окремих підприємств-вантажовідправників», — додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, втрати "Укрзалізниці" з-за карантину за підсумками першого кварталу склали 7 мільярдів гривень, за підсумками 2020 року вони можуть скласти близько 16 мільярдів гривень. У цій ситуації підвищення вартості залізничних квитків – найпростіший шлях компенсації втрат.