Ілюстрація REUTERS

Повне відкриття навігації на всіх каскадах Дніпра відбудеться на 10 днів раніше запланованого - з 1 червня.

Читайте також"Укрзалізниця" з 1 червня частково запустити приміські електрички

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, про це глава відомства Владислав Криклій повідомив під час інспекції Канівського судноплавного шлюзу разом з головою Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Юрієм Киселем.

Відео дня

"Попри коронакризу та зміни до держбюджету, Міністерство інфраструктури спільно з новим керівництвом підприємства "Укрводшлях" та генпідрядником будівництва забезпечили завершення капітального ремонту Канівського судноплавного шлюзу. Повністю відкриють навігацію на Дніпрі вже 1 червня. Це на 10 днів раніше, ніж було заплановано", - цитує прес-служба Криклія.

За словами міністра, судноплавні шлюзи Дніпровського каскаду було побудовано понад 50 років тому й з 90-х проведення їх капітального ремонту відкладалося через брак державних коштів.

"Рішення про ремонт Канівського шлюзу було прийнято у 2018-му, але роботи не проводили у встановлені терміни. Лише після втручання Міністерства і заміни керівництва підприємства "Укрводшлях" ми знайшли можливість завершити капремонт. І навіть на 10 днів швидше запланованої дати - 1 червня буде відкрита вся навігація", - зазначив Криклій.

Як повідомляв УНІАН, раніше Криклій заявив, що ухвалення Верховною Радою закону "Про внутрішній водний транспорт" дозволить збільшити обсяг вантажоперевезень протягом 3-5 років до 30 мільйонів тонн на рік з економічним ефектом для держави до 13-16 мільярдів гривень на рік.