Автопром має прописати основні пункти стратегії / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський має намір ініціювати розробку в Україні стратегії розвитку автомобільної галузі країни.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

Читайте такожМінінфраструктури планує будівництво нового аеропорту в Закарпатті

Відео дня

"Дійсно фундаментальний, сучасний завод. Приємно бачити, що таке виробництво існує в нашій державі", - заявив Зеленський на адресу ПрАТ "Єврокар", в ході робочої поїздки до Закарпатської області.

Президент запропонував представникам автопрому спільно з Міністерством інфраструктури та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробити стратегію розвитку автомобільної галузі країни.

"Ви з міністрами економіки, інфраструктури, зі своїми колегами, яких вважаєте професіоналами, напрацюєте пункти плану", - зазначив глава держави та зауважив, що очікує на презентацію.

Президент переконаний, що Україна повинна мати власне виробництво і промисловість, а не будувати економіку виключно на торгівлі або аграрному секторі. "Якщо цього не буде, ми завжди будемо відставати від інших, а це не може бути нашим вибором. Тому промисловість будемо підтримувати. А ось щодо форм такої підтримки потрібно дуже уважно подумати, підійти до цього питання максимально раціонально", - додав він.

"Промисловість будемо підтримувати. А ось щодо форм такої підтримки потрібно дуже уважно подумати, підійти до цього питання максимально раціонально", - сказав Зеленський

Падіння автовиробництва

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-серпні 2020 року, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, скоротилося на 47% - до 2243 одиниць.

 Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація «УкрАВТО» (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація «Богдан», «Єврокар», корпорація «Еталон» (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).