Ілюстрація / REUTERS

Заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко спростував заяви про затягування з оголошенням офіційних результатів повторного голосування на президентських виборах, що відбулися 21 квітня.

В ефірі телеканалу «Прямий» Радченко заявив, що Центрвиборчком працює навпаки з випередженням графіку.

«Ми йдемо, знаєте, з незначним випередженням строків, які нам закон вказує…Процес іде, комісії приїжджають, здають документи. Секретаріат ЦВК опрацьовує протоколи для того, щоб по кожній дільниці, по жодній не виникло питань жодних», - запевнив він.

Відео дня

Радченко нагадав, що, відповідно до закону про вибори президента, у ЦВК є 10 днів від дня повторного голосування для того, щоб підбити підсумки голосування.

Читайте такожЦВК отримала оригінали протоколів зі 152 виборчих округів

«Станом на 25 число ЦВК прийняла майже всі протоколи окружних комісій для опрацювання. Нам залишилось всього-на-всього три комісії, які заплановані на завтра. Окружні. Крім того, близько 40 дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу», - додав він.

Радченко наголосив, що «все вказує на те, що ЦВК навпаки працює швидко, і головне - точно».

Як повідомляв УНІАН, раніше Володимир Зеленський, який переміг на виборах президента України, заявив, що ЦВК затягує з оприлюдненням офіційних результатів повторного голосування на президентських виборах, що відбулися 21 квітня. Відповідне відеозвернення було оприлюднено на його сторінці у Facebook.