Найбільшу підтримку партія "Слуга народу" отримала на сході і півдні країни / УНІАН

Лідером в рейтингу партій в Україні залишається “Слуга народу”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції в Києві дані за результатами чотирьох хвиль роллінгового дослідження, проведеного центром “Соціальний моніторинг” та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Читайте такожКонституційний суд сьогодні продовжить розгляд справи щодо розпуску Ради

Відео дня

За словами директора з розвитку Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка Володимира Барабаша, станом на 14 червня серед тих, хто голосуватиме і вже визначився, партію “Слуга народу” підтримують 47,5% опитаних, “Опозиційну платформу - За життя” - 11%, “Батьківщину” - 8,7%, “Європейську солідарність” - 8,3%, “Голос” - 5,3%.

Найбільшу підтримку партія “Слуга народу” отримала на сході та півдні країни - 51,3% та 51,5% відповідно, “Опозиційну платформу - За життя” найбільше підтримують на Донбасі - 26,9%, “Європейську солідарність” і “Батьківщину” - на заході, де рівень підтримки обох партій однаковий, 10%.

За словами Барабаша, якби вибори до Верховної Ради відбулися цієї неділі, то участь у голосуванні взяли б 83,3% опитаних (точно взяли б участь - 44,5%, скоріш за все - 38,8%).

***Четверту хвилю опитування роллінгового дослідження з 8 по 14 червня проводили центр “Соціальний моніторинг” та Український інститут соціальних досліджень ім. О.Яременка серед населення України віком від 18 років. Загалом у дослідженні взяли участь 1000 респондентів. Стандартна похибка - 2,2%.

Роллінгове дослідження передбачає проведення установчого опитування (з 15 по 19 травня) і постійне похвильове оновлення даних шляхом заміни частини даних на більш свіжі - додавання певної кількості нових анкет та вилучення старих.