Сьогодні останній день, коли ЦВК може реєструвати кандидатів, однак представників РНС до будівлі вже не пустили / фото УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував рішення Центральної виборчої комісії про відмову в реєстрації списку партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі на дострокових виборах до Верховної Ради України.

Відповідне рішення було ухвалено судом пізно ввечері 25 червня, повідомляється на сторінці Саакашвілі у Facebook.

"Ми перемогли! Суд нас підтримав! Ми йдемо на вибори!", - написав політик.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, члени партії "Рух нових сил" та її прихильники близько 23 години вечора 25 червня прийшли до будівлі ЦВК з вимогою виконати рішення суду та повторно розглянути документи про реєстрацію списку політсили.

Зокрема, до будівлі ЦВК прийшли кілька десятків прихильників партії та її членів, які намагалися потрапити всередину, але двері Центрвиборчкому вже зачинені.

Читайте такожЦВК завершила реєстрацію кандидатів у нардепи

Охорона наголошує, що наразі нікого в середині вже немає, хоча лише близько півгодини тому члени ЦВК зареєстрували останніх кандидатів в народні депутати.

Як зазначила представниця партії Олена Терещенко, вони прибули до ЦВК одразу після того, як суд виголосив своє рішення.

За її словами, члени партії хочуть віддати Центрвиборчкому ухвалу суду для того, щоб комісія сьогодні встигла їх зареєструвати, адже сьогодні останній день, коли комісія завершує реєстрацію кандидатів.

Терещенко зазначила, що на місце були викликані правоохоронці, адже, згідно з законодавством, реєстрація кандидатів завершується 25 червня включно, тобто ЦВК мала ще трохи менше години для ухвалення рішень про реєстрацію, а представників партії мали впустити до будівлі.

Як зазначає кореспондент УНІАН, до будівлі ЦВК приїхав екіпаж патрульної поліції для взяття показань. Також на місці чекають слідчо-оперативну групу.

Адвокат з команди "Руху нових сил" Павло Богомазов заявив, що представник ЦВК після оголошення рішення суду отримав його копію під розписку. Наразі, за його словами, поліція фіксує те, що представників партії не допустили до ЦВК.

Як повідомляв УНІАН, 23 червня Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатам від партії Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил". У ЦВК пояснили, що позачергові вибори було призначено указом президента від 21 травня, тому розгляд 8 травня на засіданні політради партії "РНС" питань, пов’язаних з участю партії у позачергових виборах, не міг бути здійснений.