На Львівщині депутат влаштував СМС-розсилку з дискредитацією партії Вакарчука / фото УНІАН

Правоохоронці викрили на Львівщині депутата сільради, який організував масову смс-розсилку для дискредитації політичної партії «Голос».

Читайте такожШоумен Притула розповів, що його пов’язує із Зеленським

Як повідомляється на сайті нацполіції, подробиці інциденту повідомив начальник Департаменту кіберполіції НП України Сергій Демедюк. 

Так, правоохоронці встановили, що депутат уклав договір з мобільним оператором на щомісячну розсилку до 25 тисяч смс-повідомлень. У повідомленнях зазначалося, що партія «Голос» не проходить відсотковий бар’єр, відтак людей провокували не голосувати за вказану партію. 

«У рамках досудового розслідування працівники кіберполіції встановили, що фактично особа, яка використовує смс-розсилку з альфа-іменем «Peremoga», є одним із депутатів міських сільрад Львівської області. У вигляді фізичної особи-підприємця він оформив смс-розсилку з одним із операторів мобільного зв’язку, в кількості від 5 до 25 тисяч упродовж місяця», - повідомив Демедюк.

Очільник кіберполіції додав, що окрім контрагітації проти опонентів, порушник використовував смс-розсилку задля агітації за політичну партію «Європейська солідарність».

npu.gov.ua
npu.gov.ua

Крім того, було встановлено, що абонентська база отримувачів зазначених смс-повідомлень була сформована ще під час президентських виборів 2019 року однією з політичних партій, яка домінувала на Львівщині.

За виявленим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Раніше лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив, що на Західній Україні люди отримують СМС-повідомлення із закликом не голосувати за його політсилу на дострокових виборах до Верховної Ради. З цього ж номера людей кликали на зустріч із Петром Порошенком. "Голос" подав відповідні заяви до правоохоронних органів.