СБУ наразі не фіксує фактів втручання з боку Росії у виборчий процес / фото УНІАН

Т.в.о. голови Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що СБУ наразі не фіксує фактів втручання Росії у виборчий процес.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Баканов повідомив на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання, чи є наразі факти втручання у дострокові парламентські вибори з боку РФ.

Читайте такожУкраїна застерігла Угорщину від втручання у вибори до ВР

Відео дня

«Станом на зараз – ні», - сказав він.

Водночас Баканов запевнив, що СБУ готова протидіяти кібератакам, якщо такі спроби здійснюватимуться.

Виконувач обов’язків голови СБУ також зазначив, що українські профільні служби та відомства завчасно готувалися і відпрацьовували на навчаннях заходи з протидії можливому втручанню в роботу серверів ЦВК під час виборів до Верховної Ради.

«Ми досить добре готувалися до цієї події (парламентських виборів – УНІАН), і ті навчання, про які я згадував, якраз і були присвячені захисту критичної інфраструктури, яка повністю копіює інфраструктуру Центральної виборчої комісії. Тому я вважаю, що навіть якщо такі (кібер)атаки і будуть, то ми добре підготовлені, і зможемо досить ефективно їм протистояти», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 16 травня на той час секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що під час президентських виборів російські спецслужби намагалися пробити контур кіберзахисту державних органів, задіяних у виборчому процесі, однак усі спроби були локалізовані.