Дубинський заявив, що Кононенко підкуповує виборців Київської області міченими купюрами / фото УНІАН

У переддень виборів українські чиновники вирішили розжитися готівкою для організації "чорних схем" підкупу з максимальною вигодою для себе - закупити за мінімальною ціною викрадені бойовиками гроші з донбаських банків.

Читайте такожЖурналісти дослідили, кого в нову Раду намагаються привести олігархи та корупціонери (відео)

Про це розповів відомий журналіст Олександр Дубинський у своєму Facebook, який також балотується в народні депутати на цьому окрузі в якості мажоритарника від партії "Слуга народу".

Відео дня

За його словами, нещодавно подібні мічені гроші виявили на 94-му окрузі Київської області, де намагається втриматися у владі перший заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко.

"Підкуп виборців Ігор Коненко веде за вкрадені гроші з банкоматів. Ці гроші купуються в спеціальних телеграм-чатах, як наркотики. Ці гроші купуються зі знижкою. Виборці потрапляють в поліцію за підозрою, що саме вони вкрали ці гроші. Ці фарбовані гроші беруться з ЛДНР", - заявив Дубинський.

За словами журналіста, мічені купюри відомі НБУ і підлягають вилученню у разі спроби збути їх на території України.

Дубинський вважає, що Кононенко викупив дані гроші у бойовиків зі знижкою від номіналу. За його інформацією, Ігор Кононенко в свій час реалізував "схему" поставок донбаського вугілля, тому у правої руки Порошенка була можливість купити вкрадені гроші безпосередньо у бойовиків Донбасу.

"Я просто вимагаю зараз, щоб поліція відкрила не тільки справу про підкуп, але і фактичне фінансування тероризму", - заявив Дубинський.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня журналісти програми "Схеми. Корупція в деталях" оприлюднили розслідування, в якому стверджувалося, що близький соратник та бізнес-партнер президента Порошенка Кононенко причетний до розкрадань коштів в енергетиці. Як йдеться у розслідуванні, журналістам вдалося отримати записи телефонних розмов фігуранта справи Крючкова.

15 квітня детективи НАБУ затримали підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн Крючкова в аеропорту "Бориспіль". Процедура екстрадиції тривала з квітня 2018 року. 17 квітня суд обрав Крючкову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 45 діб з альтернативою внесення застави у 7 млн грн. 19 квітня Крючков вніс заставу і вийшов із СІЗО.

За даними НАБУ, упродовж 2015-2016 років ПрАТ "ХК "Енергомережа" уклало договори про відступлення права вимоги за електроенергію, яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" поставляло низці промислових підприємств. У результаті цього гроші за спожиту електрику надходили не ДП "Енергоринок" і ВАТ "Запоріжжяобленерго", а ПрАТ "ХК "Енергомережа". Розслідування справи триває з грудня 2015 року.